Продукти:
400 г пилешки гърди
250 г къса паста
200 г крутони
2 скилидки чесън
няколко листа айсберг
30 г пармезан
сол, черен пипер
За дресинга:
6 филенца аншоа
5 супени лъжици майонеза
една супена лъжица бял оцет или една супена лъжица лимонов сок
няколко капки сос Уорчестър
Всички съставки се смилат в блендер
Приготвяне:
Месото се изпича на грил тиган, докато пастата се вари според инструкциите на опаковката. Накъсайте на малки парчета салатата айсберг и я сложете в купа. Добавете към нея нарязаното пилешко месо, нарязания чесън, сварената паста и крутоните.
С помощта на нож или картофобелачка нарежете от пармезана няколко фини лентички и ги прибавете към останалите съставки заедно с дресинга.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.