Продукти:
2 броя свински джолан
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
250 мл светла бира, гореща
250 мл подсолена вода
Приготвяне:
В голяма тенджера кипнете вода. В нея поставете джоланите. След като отново заври, оставете да къкри за около 15 минути. Извадете внимателно джоланите. Оставете ги да изстинат леко и да се отцедят от водата.
Загрейте фурната на 220 градуса. Овкусете джоланите със солта и кимиона. Поставете ги в тава за печене. Залейте ги с бирата и чашата подсолена вода. Добавете и чесъна. Печете така за около час в загрята фурна. Проверете дали течностите са се изпарили при печенето и ако е необходимо добавете още и печете на малко по-слаба фурна за още 30 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.