IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Печен джолан с бира

Сочно, цвърчащо и с бира...

Рецептата Dnes: Печен джолан с бира

Снимка: Youtube

Продукти:

2 броя свински джолан
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
250 мл светла бира, гореща
250 мл подсолена вода
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера кипнете вода. В нея поставете джоланите. След като отново заври, оставете да къкри за около 15 минути. Извадете внимателно джоланите. Оставете ги да изстинат леко и да се отцедят от водата.
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Овкусете джоланите със солта и кимиона. Поставете ги в тава за печене. Залейте ги с бирата и чашата подсолена вода. Добавете и чесъна. Печете така за около час в загрята фурна. Проверете дали течностите са се изпарили при печенето и ако е необходимо добавете още и печете на малко по-слаба фурна за още 30 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата