Продукти:
15 сушени смокини
10 фурми без костилката
50 г меко масло
50 г едро счукани орехи
30 мл коняк
Приготвяне:
Премахнете дръжките на сушените смокини. Заедно с фурмите ги сложете в кухненски блендер и добавете към тях коняка. Нека съставките се разбият за няколко секунди, а след това добавете към тях маслото и ядките.
Ако е необходимо след повторното смилане добавете още малко масло. От получената смес оформете топчета, сложете ги в подходяща чиния и ги оставете в хладилник за 30-40 минути. Ако искате да направите сладък салам, сложете получената паста в прозрачно домакинско фолио и го оформете като един по-голям продълговат бонбон. Завийте стегнато краищата на фолиото и охладете за 1 час.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.