Продукти:
500 г телешко, нарязано
½ супена лъжица захар
½ супена лъжица соев сос
1-2 супени лъжици царевично брашно, смесено с 1 супена лъжица вода
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица олио
3 супени лъжици червена къри паста
1 глава лук, ситно нарязана
½ чаена лъжичка сол
200 г сладка царевица
1 зелена чушка, нарязана
За соса:
400 мл кокосово мляко (може да се замести с течна сметана)
3 супени лъжици прясно мляко
10 броя листа от пресен босилек
Приготвяне:
Пригответе маринатата като смесите захарта, соевия сос и царевичната каша. Сложете месото в нея за 20 минути. Загрейте голям тиган на средна температура. В него сложете да се разтопи маслото. Запържете месото за по няколко минути от двете страни. Отделете го настрани да почине.
В същия тиган загрейте олиото. В него запържете къри пастата за около 2 минути. Добавете към нея лука и солта и бъркайте, докато омекне. Изсипете лучената смес към царевичната. Добавете чушката. След това кокосовото мляко, прясното мляко и босилека. Поставете месото в соса и гответе докато се сгъсти.