Продукти:
250 г малини
2 супени лъжици пудра захар
2 супени лъжици портокалов ликьор
400 мл сметана за разбиване
200 г бял шоколад, натрошен
1 капка червена боя за оцветяване на храни
Приготвяне:
За малиновия сос
Поставете малините в кухненския блендер и ги смелете на паста, докато стане гладка смес. Прецедете през сито, за да отстраните семките. Добавете към малините пудра захар и ликьор. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Отделете настрана.
За муса
В тенджера на слаб огън затоплете 60 мл от сметаната заедно с парчетата бял шоколад. Разбърквайте непрекъснато. За по-сигурно можете да разтопите сместа на водна баня, за да не загори. Когато шоколадът се разтопи, охладете сместа. Добавете 1 супена лъжица от малиновия сос към него, както и червената боя за оцветяване. Прехвърлете в голяма купа.
След това в средно голяма купа разбийте останалата сметана. Прибавете я към сместа с шоколада. Разбъркайте, докато не започнат да се образуват розови ивици. Налейте муса в подходящи чаши. Декорирайте с цели малини и останалия сос.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.