Настъпването на топлите пролетни дни често се асоциира с промяна. Сменяме дрехите в гардероба, обувките, променяме начина, по който се гримираме, отделяме повече време за приятелите си и се наслаждаваме на леки и вкусни напитки.
По същия начин, по който сезонът влияе на ежедневието ни, неусетно заменяме тежките зимни рецепти със значително по-леки такива.
Тъй като е добре да експериментираме, посягаме към комбинациите между вкусове и се радваме на пълната палитра цветове на зеленчуците и плодовете.
За да посрещнем подобаващо сезона, предлагаме една рецепта за лека и вкусна салца с праскови.
Времето за приготвяне е около 15 минути, а продуктите са достатъчни за 6 порции.
Ще ви бъдат необходими:
2 консерви праскови, изцедени, като сосът е запазен
1 глава червен лук, нарязан на фини кубчета
1 червена чушка
1 цяла малка люта чушка
½ връзка кориандър, нарязан
¼ чаена лъжичка чили на прах
щипка сол
сок от 1 лайм
Начин на приготвяне:
Нарежете главата червен лук на много ситно. В случай, че не намерите червен лук, можете да го замените с обикновен такъв.
По същия начин, на много ситно, нарежете червената и зелената люта чушка. Комбинацията ще добави свеж лют вкус на салцата.
Вземете предварително изцедените праскови и също ги нарежете на ситно.
Смесете всички съставки в купа. Изстискайте сока на един лайм и поръсете с лют червен пипер. Поръсете шареното ястие с нарязаната връзка кориандър и полейте със сока от прасковите.
Разбъркайте добре и оставете за половин час в хладилник.
Как изглежда начинът на приготвяне в снимки вижте тук
Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.