Колкото по-топло става навън, толкова повече ни се яде сладко.
Тежките шоколадови десерти са немислими за консумация по време на високи температури и именно това е периодът, в който трябва да се насочим към сезонните плодове.
Ягодите са изключително приятна и лека съставка, която не просто изглежда добре, но е и много вкусна.
За да направим уикенда по-приятен, представяме една рецепта за ягодов пай, чийто блат е направен... от солети.
В кухнята на известни готвачи това е много популярна комбинация, явяваща се алтернативен вариант на тежките въглехидратни основи.
Времето на приготвяне е около 10 минути, а съставките са достатъчни за 8 порции.
Ще ви бъдат необходими:
4 пакета солети
Едно масло
1/3 чаена чаша кафява захар
3 супени лъжици царевично нишесте
1 килограм ягоди
1 и ½ чаена чаша вода
Неподсладена сметана
1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
Нека се заемем първо с основата. За блата изсипете солетите в плик. По този начин ще е много по-лесно и бързо да ги натрошите.
Минете върху плика с точилка и натискайте с всичка сила. Изсипете натрошените солети в купа и добавете кафявата захар.
Разтопете маслото и го добавете в купата, като внимателно и равномерно полеете солетите. Разбъркайте добре.
Върху съд за пай разстелете солетите с масло и захар, за да оформите блат. Печете между 5 и 7 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
За плодовата част
Изсипете в един съд захарта, царевичното нишесте и желатина. Изсипете водата вътре и оставете на котлон да заври.
Нарежете ягодите на половинки и ги полейте с желатиновата течност. Равномерно ги разпределете върху основата от солети и полейте със соса.
Оставете да изстине и се насладете на този вкусен десерт.
Вижте как трябва да изглежда ягодовият пай по време на приготвянето му в снимки
Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.