Продукти:
Около 3 и половина кг агнешко месо (бутче)
500 г пресни печурки
500 г ориз
2 връзки пресен чесън
2 връзки пресен лук
сол, черен пипер
1 бучка масло
50 мл олио
1 кубче зеленчуков бульон
Приготвяне:
Бутчето се намазва с масло и се овкусява със сол и черен пипер. В загрят тиган с малко мазнина от всички страни се запържва леко. След това се слага в тавичка за печене, покрива се с фолио и се оставя да се пече около 2 часа и 30 минути на 220 градуса.
Докато месото се готви, пригответе зеленчуковия бульон. В тенджера загрейте малко количество олио и задушете нарязаните лук и чесън. Добавете предварително измития ориз, бъркайте 1-2 минути и след това залейте с бульона.
Отделно в малко масло задушете гъбите, като добавите към тях сол и черен пипер на вкус. Когато агнешкото месо е почти готово, премахнете фолиото и запечете още 10-15 минути, за да хване златиста коричка. Сервирайте го върху канапе от сварения ориз, а около него декорирайте задушените гъби.