Продукти:
10 агнешки котлета
600 г гъби по ваш избор
150 мл бяло вино
1 кофичка заквасена сметана
сол, черен пипер, джоджен
150 г масло
5 скилидки чесън
зеленчуков бульон около 500-600 мл
2 връзки лук
6 големи домата
Приготвяне:
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер, слагат се в дълбок съд и се заливат с виното. В марината трябва да престоят около 40 минути. През това време подгответе соса, като нарежете на ситно лука, чесъна и ги задушите в бучка масло.
Постепенно към тях добавете нарязаните гъби, обелените домати, бульона и сметаната. Оставете ги да къкрят на тих огън. След като мине времето за мариноването на месото, трябва да запържите котлетите в масло.
Прехвърлете ги в соса и гответе още 1-2 минути. Накрая всичко се изсипва в тавичка, овкусява се с малко джоджен и ястието се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на месото.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.