За Гергьовден по традиция приготвяме агнешко месо, агнешка супа и дроб сарма. За да стане месото крехко, вкусно и сочно му трябват достатъчно часове готвене на слаб огън. Въпреки това някои го предпочитат алангле.
Събрали сме една малка част от нашите апетитни празнични рецепти, които да ви дадат идеи за това, как да направите празничната трапеза още по-богата. В кулинарната ни рубрика може да намерите и други разнообразни предложения.
- Пълнено агнешко джобче с дроболинка по северняшки
- Агнешко с булгур и гъби
- Курбан-чорба от агнешко
- Агнешка яхния или яхния от агнешки врат
- Агнешки кебап
- Агнешко с моркови и спанак
- Апетитни агнешки котлети
- Агнешки дреболии на фурна
- Мариновано агнешко с розмарин
- Дроб сарма в було
- Агнешка дроб сарма със спанак