Продукти:
4 броя телешки пържоли
1 глава лук, нарязана
3-4 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици масло
1 чаша бяло вино
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 литър телешки бульон
брашно за овалване
1 скилидка чесън, счукана
½ връзка пресен магданоз, ситно нарязан
Приготвяне:
Разтопете маслото и зехтина в тиган на средна температура. В тях запържете ситно нарязания лук за няколко минути и намалете котлона.
След това поръсете котлетите с подправките и солта. Оваляйте ги в брашното, докато полепне добре. Сложете и тях в тигана да се запържат по няколко минути от всяка страна. След това изсипете бялото вино.
След като виното се изпари малко по малко налейте бульона, предварително разтворен. Задушете месото за около час така на слаб огън. Малко преди да свалите от огъня добавете и ситно нарязаните магданоз и чесън като разбъркате леко, за да се овкуси месото равномерно.