Продукти:
450 г боб от консерва, сварен
200 г захар
¼ чаша какао на прах
3 яйца
¼ чаша кокосово масло
1 ванилия
1 бакпулвер
½ чаша орехи, счукани
100 г черен шоколад, готварски
Приготвяне:
Изцедете боба от водата в консервата и го изплакнете. Пасирайте го, докато стане на каша. Най-добре е да го направите в блендер. Към него добавете захарта, какаото, яйцата, кокосовото масло (леко разтопено предварително), ванилията и бакпулвера. Бъркайте сместа за няколко минути.
След това към продуктите прибавете орехите и шоколада, който предварително сте начупили. Разбийте отново на бързи обороти.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Може и във форма за мъфини. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 40 минути. Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и нарежете на квадратни порции.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.