IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Ризото с гъби, пармезан и вино

Италиански вкус

Снимка: Youtube

Снимка: Youtube

 Продукти:

300 г ориз
100 мл бяло вино
300 г пресни гъби печурки
1 стрък праз лук
зехтин
бучка масло
1 л зеленчуков бульон
80 г пармезан
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
Предварително пригответе бульона. След това в тенджера загрейте зехтина и сложете нарязаните гъби заедно с малко сол и черен пипер. След като поомекнат отделете гъбите в чиния и в същата тенджера, в която са се готвили сложете маслото.
 
Задушете в разтопеното масло нарязания праз лук и добавете ориза. След минута-две сипете виното. След като алкохолът леко се изпари, добавете 120 мл от бульона, като непрекъснато бъркате ориза.
 
Така продължавайте да добавяте по малко бульон, докато оризът стане готов. Отстранете тенджерата от котлона и прибавете гъбите, настъргания пармезан и разбъркайте.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата