Продукти:
1 бр. къдраво зеле (или друга зелена салата по избор)
250 г пилешки гърди
300 г бяло сирене (или по избор)
100 мл оцет балсамико
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
3-4 супени лъжици зехтин
1 шепа стафиди
1 шепа счукани орехи
Приготвяне:
Изпечете пилешкото предварително. Нарежете го на едри късове. Отделно запечете орехите в нагорещен тиган за няколко минути. Оставете пилешкото и орехите настрана да се охладят. Междувременно пригответе дресинга за салатата като смесите зехтина с оцета, солта, пипера и разбъркате добре. По желание може да добавите към него и малко мед.
Измийте и накъсайте на едро къдравото зеле. Добавете към него пилешкото. Нарежете сиренето на кубчета и залейте с дресинга. Поръсете с ядките и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.