Продукти:
1 пакет бутер тесто (или две кори)
2 лимона, цели
500 г крема сирене (може и рикота)
1 чаена чаша захар
3-4 супени лъжици масло
Приготвяне:
Намажете тава за печене с олио. Постелете по дъното ѝ едната кора бутер тесто. Напръскайте я с още малко олио отгоре. Междувременно загрейте фурната на 180-200 градуса.
Върху тестото настържете кората на двата лимона. От нея си заделете 1-2 лъжички за поръсване накрая.
Смесете крема сиренето с половината чаша захар и изстискания сок от лимоните. Разбъркайте добре с миксер до получаване на кремообразна хомогенна смес. Намажете бутер тестото с получения крем. Отгоре постелете с другата кора тесто.
Намажете обилно с предварително разтопеното масло. Поръсете с останалата лимонова кора и захар. Печете за около 30-40 минути в загрята фурна. Изчакайте да изстине преди да нарежете и сервирате.