Продукти:
1 пакет паста лингуини
300 г броколи (само розичките)
100 г настърган пармезан
100 мл зехтин
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
1 шепа кедрови ядки
Приготвяне:
Розичките броколи се сваряват във вряща и подсолена вода, докато омекнат. Нужни са само няколко минути. Важно е след това да ги потопите в ледена вода, за да спрете процеса на готвене. Сварете и лингуините също в подсолена вряща вода. Прецедете и си запазете част от течността, оставаща от варенето. За да си направите песто от броколи е необходимо да ги пасирате в блендер заедно с кедровите ядки и настъргания пармезан. Добавете към тях подправките и част от зехтина. Пасирайте, докато се получи песто.
Останалата мазнина загрейте в тиган на средна температура. В него поставете лингуините и пестото. Разбъркайте за няколко минути. Добавете и запазената вода. Тя ще служи като сос. Сервирайте с още поръсен пармезан.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.