Продукти:
10-12 фурми
100 г бадеми
4 супени лъжици натурално какао
1 щипка сол
3-4 супени лъжици прясно мляко
Приготвяне:
Накиснете фурмите във вода за около 15 минути. Смесете ядките с какаото. След това ги разбийте добре с пасатор или блендер. Добавете в блендера и фурмите. Отново миксирайте. След това прибавете и млякото на тънка струя. Ако наливате млякото рязко, трюфелите може да се окажат прекалено меки и да не се получат в необходимата форма и гъстота. Отново разбийте цялата смес добре в блендера. След това я приберете в хладилник да се охлади за около половин час. Така ще ви е по-лесно да оформите трюфелите с ръце. След като сместа се е охладила достатъчно, оформете трюфелите. Оваляйте ги обилно в какао. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене, за да не залепнат. Приберете отново в хладилник. Консумирайте трюфелите охладени.