Продукти:
2 глави червено цвекло
250 г сварен нахут
1 лимон
1 супена лъжица сусамов тахан
100 мл зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка чесън на гранули
1 щипка нарязан магданоз
Приготвяне:
Ако сте решили да използвате прясно цвекло, трябва да го сварите много добре, докато омекне напълно. Иначе е възможно да използвате и готово цвекло от консерва. Най-лесно ще ви е с настърганото цвекло. Изстискайте сока от лимона. В купата на кухненския робот смесете всички съставки и пуснете на бързи обороти, докато сместа стане напълно гладка. Сложете в подходяща купа и поръсете с още малко пресен магданоз преди сервиране.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.