Продукти:
4 чушки, по-широки
1 тиквичка
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 чаша варено пилешко филе
2 чаши ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
1 щипка магданоз
1 супена лъжица ябълков оцет
Приготвяне:
Предварително сварете ориза, за да се получат готови 2 пълни чаши. Пилешкото също се сварява и се накъсва на парчета. Чушките се разрязват наполовина като лодки и се попарват за няколко секунди с гореща вода, за да омекнат.
Плънката се приготвя като олиото се загрява в тиган, а в него се запържват нарязаните кубчета тиквичка. Към нея се добавя наситненият чесън. След това в тигана се прибавят ориза и пилешкото. Овкусяват се с подправките и оцета. Чушките се пълнят с готовата смес и се подреждат в тава за печене. Пекат се на 200 градуса за около 30 минути. По желание се натрошава и сирене фета върху тях.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.