Продукти:
300 г филе от сьомга
500 г картофи
3-4 супени лъжици зехтин
3-4 супени лъжици дижонска горчица
1-2 щипки сол
1 щипка черен пипер
кората на 1 лимон
Приготвяне:
Обелете и нарежете картофите. Овкусете ги със солта и пипера. Запечете ги за двадесетина минути в загрята на 200 градуса фурна. Междувременно разбъркайте настърганата лимонова кора и горчицата. Извадете картофите от фурната и поставете рибата в тавата. Намажете я със сместа с горчицата. Поръсете с още малко черен пипер. Печете всичко заедно за още двадесетина минути на същите градуси.
Забележка: Можете да използвате и цели дребни пресни картофи.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.