Продукти:
200 г диня
250 г сирене
200 г рукола
½ чаша зехтин
100 г чери домати
1 супена лъжица балсамов оцет
1 глава лук
5-6 листенца мента
1 шепа маслини
1 краставица
сокът от ½ лимон
Приготвяне:
Смесете зехтина, сока от лимона и оцета, за да приготвите дресинга. Нарежете на ситно лука. Динята нарежете на едри кубове като предварително сте я почистили от семките. Сиренето също се реже на кубчета или се натрошава.
Измийте руколата, изцедете я и я поставете на дъното на купа за салата. Подредете върху нея парчетата диня. Нарежете чери доматите на половинки, а краставиците на колелца и ги разпръснете в купата. Поръсете със сиренето.
Полейте обилно с дресинга и разбъркайте. Гарнирайте с листенцата мента.