Продукти:
3 узрели домата
2 филийки бял хляб без корите
2 краставици
1 малка глава червен лук
3 скилидки чесън
2 червени чушки
6 супени лъжици студено пресован зехтин
1-2 люти чушки
сол, черен пипер
крутони (по желание)
Приготвяне:
Обелете доматите и краставицата. На чушките трябва да премахнете не само дръжките, но и семенцата, а лукът да нарежете на четвъртини. За да направите супата ще ви трябва блендер. Сложете в него доматите, краставицата, чушките, чесъна, магданоза и хляба, който трябва да изцедите от водата. Всичко се смила на гладка смес и се добавя сол, черен пипер и зехтина (ако е твърде гъста, сипете малко вода). Сложете в купа супата и изстудете добре в хладилника. Сервирайте с хрупкави крутони.