Продукти:
300 г пилешко филе
100 г пушен бекон
200 г настърган кашкавал
50 г масло
100 мл олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 глава кромид лук
1 връзка пресен лук
250 г гъби
Приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на едри кубчета. Сварява се в подсолена вода. По желание може първо да сварите месото цяло, след това да го накъсате на едри късове. Беконът се нарязва на малки купчета. Гъбите и двата вида лук също се нарязват на ситно. Загрейте олиото на средна температура в дълбок тиган и в него запържете кромида и пресния лук. Извадете ги от тигана. Прецедете ги и ги разстелете на дъното на тавата за печене. Запържете гъбите, предварително нарязани. След това разстелете и тях. Накрая запържете накъсаното пилешко и бекона в мазнината. Подредете и тях върху канапето в тавичката и разпръснете върху тях късчета масло. Поръсете с кашкавал и подправки (сол и черен пипер) и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.