Продукти:
200-250 г охладени и почистени скариди
3 скилидки чесън
1/3 чаша зехтин
1/4 чаша доматен сос
2 супени лъжици червен винен оцет
1 супена лъжица нарязан пресен босилек
сол на вкус
лют червен пипер
Приготвяне:
В голяма купа комбинирайте стрития чесън, доматения сос, зехтина и оцета. Добавете ситно нарязан босилек, сол и лют червен пипер. Сложете скаридите и много добре разбъркайте. Покрийте купата с фолио и съхранявайте в хладилник за 30 минути. След това загрейте грил тиган и изпечете скаридите. По желание може да ги поставите и на дървени шишчета. Печете около 2-3 минути за всяка страна.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.