Продукти:
3-4 средно големи тиквички
2-3 скилидки чесън
125 г сирене крема
1 кубче пилешки бульон
микс от черен пипер
½ връзка пресен копър
100 г ситно смлени орехи
Приготвяне:
Измийте и нарежете на едри кубчета тиквичките, обелете и нарежете на половинки чесъна. Сложете зеленчуците в тенджера с вода, заедно с пилешкия бульон. Сварете до пълното им омекване. Оставете добре да изстинат във водата и след това прибавете едро нарязания копър, заедно с крема сиренето и пасирайте. Овкусете с микса от черен пипер. Оставете за 30 минути в хладилника да се изстуди добре. При сервиране поръсете отгоре със ситно смлени орехи.
Хватки:
- Ако супата ви се получи гъста, прибавете малко студено прясно мляко и пасирайте отново.
- За повече свежест при пасирането може да добавите свежи листа мента.
- Може да замените орехите с лешници.