Продукти:
1 малка тиквичка
1 ч.ч. кафява захар
1 с.л. какао
1 бакпулвер
2 с.л. олио
1 ½ ч.ч. брашно
100 г млечен шоколад
100 г цели лешници
кокосови стърготини
Приготвяне:
Обелете и настържета тиквичката на едрото ренде. Добавете захарта, заедно с олиoто, какаото, брашното и бакпулвера. Разбъркайте цялата смес и добавете натрошения шоколад и лешниците. Разбъркайте отново добре цялата смес и я изсипете в намаслена форма за печене. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като е готов го оставете да изстине и поръсете с кокосови стърготини.
Хватки:#!
- Mоже към сместа да добавете парченца портокалови корички.
- Aко не обичате кокосови стърготини, използвайте пудра захар.
- За декорация използвайте коктейлни череши.
- Вместо олио може да използвате разтопено масло.