Ако обичате панирани пилешки филенца, но търсите по-здравословна алтернатива на тези от заведенията за бързо хранене или на замразените пилешки хапки за вас или децата си, ние ще ви предложим такава.
Предлагаме ви сравнително лесна рецепта за хрупкави, печени на фурна, пилешки гърди.
Тяхната тайна се крие в това, че са мариновани предварително във вкусен сос. Времето, за което можете да приготвите тези филенца е около 20 минути.
Необходими продукти: 18-20 пилешки филета; 2 ½ чаша галета; сол и черен пипер на вкус; зехтин/олио.
За марината: 2 чаши пълномаслено кисело мляко; ¼ чаша растително масло (зехтин/олио); 1 чаена лъжичка смян чесън, 1 чаена лъжичка кимион, 1 супена лъжица кленов сироп, сол и черен пипер на вкус.
Сос за потапяне: Смесете една лъжица мед с една лъжица горчица, малко лека майонеза и малко кетчуп.
Начин на приготвяне, вижте в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.