Продукти:
6 яйца (може и повече, но тогава трябва да увеличите и останалите съставки)
1 с.л. майонеза
1 с.л. топено сирене
10 маслини каламата, без костилки
1 скилидка чесън
1-2 стръка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Най-напред сварете яйцата в подсолена вода (за около 15 минути). След като яйцата са сварени и леко охладени, може да ги обелите и да ги разрежете на две по дължината. С помощта на малка лъжичка, отделете жълтъците от белтъците. Сложете жълтъците в купа и към тях прибавете майонезата, топеното сирене, стритият чесън, нарязаните на не много ситно маслини и зелен лук. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Подредете белтъците в подходяща чиния и ги напълнете с помощта на пош или лъжичка.
Хватки:
- Маслини Каламата чудесно се съчетават със сирене фета.
- Това предястие от пълнени яйца, може да сервирате с добре изстудено "Шардоне".
Още рецепти от "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg