Продукти:
500 г пилешки гърди филе
1 глава кромид лук
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
50 мл зехтин
1 супена лъжица брашно
30 г масло, разтопено
1 кубче пилешки бульон
Приготвяне:
Пилешките гърди могат да се нарежат на едри парчета, а може и да се оставят така, цели. Овкусяват се със солта и пипера. Запържват се в сгорещената мазнина за около 10 минути. Извадете месото. Мазнината се отцежда и в същия тиган се разтапя маслото. Към него се прибавят брашното и лука. Разбъркват се, докато брашното се разтвори добре в маслото, а лукът се запържи. Предварително разтвореният бульон в около 300 мл вода се излива в тигана и всичко се разбърква добре, докато се оберат остатъците от пилешкото. След като сосът се сгъсти може да се добавят още подправки на вкус. Пилешкото се сервира, обляно в соса грейви.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.