Продукти:
200 г пилешки филенца нарязани на средно тънки ивици
4 скилидки пресован чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. горчица
1/2 ч.ч. сок от лимон
черен пипер на вкус
галета
Приготвяне:
Най-напред мариновайте пилешкото месо за около един час. За да приготвите маринатата, в голяма купа комбинирайте соевия сос, горчицата и сока от лимон. След като месото се е мариновало трябва да го намажете със стритият чесън и да го оставите за още 30 минути. В голяма чиния комбинирайте галетата с черния пипер. Оваляйте пилешкото филе и го изпържете в силно нагорещена мазнина. Отцедете върху домакинска хартия преди да сервирате.
Хватки:
Сервирайте чесновите пилешки филенца с чеснов сос. За да го приготвите, счукайте една скилидка чесън със сол и я добавете към 2 к. ч. кисело мляко и 1 к. ч. майонеза.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.