Представяме ви една рецепта за яйца шакшука, която всъщност представлява яйца на очи в пикантен доматен сос.
Това ястие е израелско, но е популярно в повечето арабски страни.
Има различни начини, по които се приготвя, като към него могат да се добавят италианска наденица, сирене фета, може да се направи и с пикантен италиански сос за паста тип „Арабиата“ и др.
Сервира се с препечен хляб или топла питка. Рецептата е подходяща за топъл неделен обяд, а освен това е пълна с витамин В2, протеини, витамин D, фибри, витамини А, C и K.
Необходими продукти за 3 порции: 2-3 скилидки чесън; 2 супени лъжици зехтин; 1 глава лук, 1-2 средно големи люти чушки, 1 супена лъжица кимион; по 1 ч. л. черен и червен пипер; сол – на вкус; 800 г смлени/ситно нарязани домати, може и от консерва; 6 яйца; пресен магданоз – една шепа.
Начин на приготвяне стъпка по стъпка вижте в Тialoto.bg
Още интересни рецепти четете тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.