Продукти:
250 мл какао
150 г захар
50 г масло
2 супени лъжици мед
220 г брашно
50 г стафиди
80 г счукани орехи
щипка канела
половин чаена лъжичка бакпулвер
шоколад за намазване на тортата
и още малко ядки за поръсване
Приготвяне:
В купа с помощта на миксер разбийте захарта, меда и топлото какао. След това прибавете стафидите, орехите, канелата, брашното и бакпулвера. Разбъркването трябва да става със сладкарска шпатула. Тестото се поставя в тавичка, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Когато тестото е добре охладено, може да го намажете с течния шоколад или да го залеете с разтопен. Поръсете с натрошени ядки.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.