Продукти:
500 г брашно
400 г масло
8 яйца
350 г пудра захар
100 г филиран бадем
Приготвяне:
Оставете маслото на стайна температура да се размекне леко. След това го смесете със захарта с помощта на миксер. След като сместа се хомогенизира прибавете и жълтъците на яйцата, които предварително сте отделили от белтъците.
Белтъците разбийте на сняг. След това ги смесете с брашното и разбъркайте внимателно с лъжица, не с миксер. Добавете сместа с белтъците към тази с жълтъците. Разбъркайте отново ръчно и излейте в тавичка за печене, предварително постлана с кухненска хартия.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. 5 минути преди да извадите сладкиша от фурната поръсете с филираните бадеми и печете още малко.