Продукти:
За 6-8 порции:
1 и 1/2 килограма гъби печурки или други по ваш избор, може и микс
5 големи глави лук
100 г масло
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 щипка индийско орехче
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз
150-200 мл сметана
4 чаши бульон от гъби, зеленчуци или говеждо
1 чаша бяло вино
Приготвяне:
В тенджера разтопете маслото и сложете нарязаните гъби, чесън и лук. Зеленчуците трябва добре да се задушат, а лукът трябва да добие и карамелен цвят. След това залейте с бульона и виното, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставете супата да къкри на бавен огън около 30-40 минути. След като е готова, добавете сметаната, малко пресен магданоз (ако супата не е достатъчно гъста, разтворете 2 супени лъжици брашно в малко топла вода и добавете към супата докато още е на котлона) Сервирайте с хрупкави крутони.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.