Продукти:
500 г пилешки дроб
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
5-6 кисели краставички
4-5 червени печени чушки
1/2 връзка пресен магданоз
150 мл доматено пюре
малко кафява захар
черен пипер
сол
зехтин
Приготвяне:
Дробчетата се измиват и нарязват на кубчета, а лукът и чесънът на едро, киселите краставички и чушките на ивици. Загрейте добре мазнината и задушете в нея лука и чесъна, след което добавете дробчетата. Ако има нужда налейте и малко вода. Прибавете чушките и овкусете със сол и черен пипер. След пет минути сложете краставичките и доматеното пюре. Оставете да къкри на котлона, докато водата се изпари. Преди да сервирате поръсете ястието с наситнен магданоз.
Хватки:
- За да избегнете киселия вкус, може да добавите малко захар.
Още рецепти от рубриката "РъкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg