Пилето с кашу е уважавана и популярна китайска рецепта, която се приготвя сравнително бързо, лесна е и е доказано вкусна.
Това е пържено ястие, съдържащо както протеини, така и разнообразие от зеленчуци.
Царевичното брашно в маринатата на ястието пък спомага за създаването на една кадифена текстура.
Основното, което ви трябва в случая е тиган от вида уок или такъв с незалепващо покритие.
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
8 чаени лъжички олио или масло от рапица
1 чаена лъжичка соев сос
1/4 чаена лъжичка бял пипер на прах
1/4 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка царевично брашно
Зеленчуците:
150 г гъби, нарязани на ситно
1 картоф, обелен и нарязан на кубчета
1/2 чаша нарязана на кубчета целина
1 средно голяма тиквичка, нарязана на кубчета
1 малка червена чушка, също нарязана
1 чаша печено кашу и варен бял ориз за сервиране.
За соса:
1/2 чаена лъжичка царевично брашно
1 супена лъжица вода
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжичка сусамово олио
1 средно голяма скилидка чесън, ситно смляна
Инструкциите за готвене стъпка по стъпка вижте в Tialoto.bg
Още интересни рецепти можете да видите тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.