Продукти:
1 чаша брашно
2 яйца
3-4 супени лъжици захар
1 кафеена лъжичка канела
2 супени лъжици еспресо
1 голям пакет масло
100 мл десертно вино по избор
Приготвяне:
Отрежете голяма лъжица от кубчето масло и я отделете. След това смесете всички останали съставки в купа. Разбийте ги с помощта на миксер. Сместа ще добие консистенция на тесто. Извадете я от купата и я омесете с ръце. Разточете тестото на тънка кора около половин сантиметър. След това с помощта на по-широка чаша изрежете кръгчета. Завийте всяко кръгче така, че да се образува нещо като куха тръба. Останалото масло разтопете в тиган на средна температура. Пържете канолите в него до златисто. След като се охладят можете да ги напълните с пухкав бял крем, както е по оригинална рецепта или с пресни плодове или конфитюр. Изборът е ваш.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.