Продукти:
500 г картофи
350 г нарязана шунка
250 г моцарела
няколко стръка магданоз
200 г чедър
300 мл течна сметана
2 яйца
сол, черен пипер
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Овкусете ги със сол и черен пипер. В намазнена тавичка с незалепващо покритие сложете един ред картофи. Поръсете с нарязана шунка и наредете нарязаната на филийки моцарела. Поръсете с малко магданоз и сложете втори ред от картофите, шунката, моцарелата и магданоза. Завършете с картофи, върху които поръсете настърган чедър. В купа сложете сметаната и прибавете към нея яйцата. Разбийте добре и изсипете в тавичката. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса. Когато картофите са почти готови (след около 45 минути), премахнете фолиото и печете до златисто.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.