Продукти:
- 2 патладжана
- 2 червени чушки
- 2 кисели краставички
- 2 домата
- 3 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- ½ връзка магданоз, ситно нарязан
- ½ лимон за изстискване
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
Приготвяне:
Изстискайте лимона. Смесете сока със зехтина и чесъна, който предварително сте намачкали или накълцали. Разбъркайте добре. Подправете и с подправките. Оставете соса настрана. Запечете патладжаните и чушките, но само за малко, докато омекнат. Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. Поставете ги в купа, след това ги смесете. Нарежете киселите краставички и доматите. Прибавете и тях. Разбъркайте зеленчуците заедно с подготвения сос. Наситнете магданоза и поръсете салатата.
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.