Продукти:
500 г картофи
2 стръка копър
1 стрък магданоз
2 скилидки чесън
1 яйце
30 мл олио
250 г сирене
1 щипка черен пипер
2 люти чушки
1 щипка сол по желание
Приготвяне:
Загрейте олиото в дълбока тенджера. Запържете в него намачкания чесън. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Долейте 1 и ½-2 литра вода в тенджерата заедно с олиото и чесъна. Прибавете картофите вътре и варете до пълното им омекване. Нарежете магданоза на ситно, намачкайте сиренето. Застройте супата с яйцето като внимавате да наливате бавно, за да не се пресече. Може и да го разбъркате настрана с малка част от супата, а след това да го върнете вътре и да разбъркате. Добавете намачканото сирене. Нарежете на ситно и лютите чушки. Добавете и тях. Гответе супата няколко минути. След това пасирайте. Накрая прибавете намачканото сирене, копъра и черния пипер. При нужда подправете със сол. Сервирайте всяка купичка супа гарнирана с малко магданоз.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.