Продукти:
300 г тортелини
200 г доматено пюре
1 голяма глава лук
150 г пармезан
2 щипки риган
3-4 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън
Приготвяне:
Сварете тортелините според указанието на опаковката. Не забравяйте да подсолите водата. След като са готови ги отцедете. Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина. Към него добавете и доматеното пюре. Разбъркайте. Гответе няколко минути, докато сосът започне да къкри. Тогава добавете тортелините, ригана и намачкания на ситно чесън. Разбъркайте всичко и гответе така още няколко минути. Сервирайте тортелините, поръсени обилно с пармезана. По желание може да замените ригана с пресен или сушен босилек.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.