Продукти:
4 филета скумрия
брашно за овалване
олио
сол, черен пипер
За соса:
1 глава ситно нарязан лук
1 супена лъжица дижонска горчица
150 мл бяло вино
200 мл течна сметана за готвене
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Овкусете почистената риба със сол, черен пипер и я оваляйте в брашното. Сложете я да се пържи в добре загрята мазнина с кожата надолу. Ако предпочитате може да я изпечете върху грил тиган. За всяка страна ще са необходими около 3-4 минути. След това извадете рибните филета и ги сложете върху кухненска хартия. В друг тиган разтопете маслото и задушете в него нарязания на ситно лук. Добавете виното и след минута сложете сметаната и горчицата. След като сосът се сгъсти може да овкусите с малко сол и черен пипер. Сложете рибата в подходяща чиния и залейте със соса. Гарнитурата е по ваш избор.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.