Продукти:
250 г брашно
1 яйце
10 г жива мая
100 мл прясно мляко
100 мл кисело мляко
20 г захар
10 г стафиди
4 броя големи сушени смокини, нарязани на парченца
Приготвяне:
Най-напред накиснете стафидите и смокините за 10 минути в хладко прясно мляко. Разтворете в млякото маята, захарта и разбъркайте добре. В купа пресейте брашното и докато бъркате с вилица, прибавете прясното, киселото мляко и яйцето. Бъркайте добре, за да се получи гъста и лепкава смес. При необходимост добавете малко брашно. Прехвърлете готовото тесто върху кухненски плот и намазнете ръцете си със зехтин. Месете няколко минути, за да се получи гладко и меко тесто. След това добавете сушените плодове. Оставете тестото на топло да втасва за около 1 час.