Продукти:
За тестото:
600 г брашно
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
300 мл хладка вода
За плънката:
500 г натрошено сирене
200 мл. олио
Приготвяне:
В голяма купа смесете водата, олиото, оцета и солта. Постепенно прибавете пресятото брашно и замесете тесто, което трябва да се получи меко. След това разделете полученото тесто на пет равни части и оформете от него топки.
Завийте ги в хавлиена кърпа и ги оставете така за около 30 минути. От всяка топка разточете тънка кора и поръсете всяка с малко олио и натрошеното сирене. Завийте корите на руло, след това на охлюв и подредете в намаслена тавичка. Преди да изпечете баницата я залейте с олиото, което е останало. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Извадете баницата от фурната и я напръскайте с вода, завийте я с кърпа и я оставете да си почине за няколко минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.