Продукти:
600 г картофи
400 г кисело зеле
1 чаша олио
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
Нарежете картофите на кръгчета. Подредете ги в тавата за печене, предварително намазнена. По желание можете леко да запържите картофените слайсове преди да ги сложите за печене. Киселото зеле рендосайте на тънки ивици и го запържете в тиган отново с част от олиото. Подправете го с двата вида пипер и разбъркайте добре за няколко минути.
Подредете в тавичката ред картофи, ред зеле. Отгоре залейте с останалата мазнина и поръсете с малко сол. За заливката смесете яйцата, брашното и киселото мляко. Полейте мусаката с нея и печете в загрята на 240 градуса фурна за около 30 минути.
* По желание можете да добавите и бекон към рецептата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.