Продукти:
10 средно големи зелеви листа
250 г пилешко филе
1 малка глава лук
1 морков
1 к.ч. ориз
черен пипер
червен пипер
олио
½ връзка магданоз
1 скилидка чесън
Приготвяне:
Най-напред нарежете пилешкото филе и зеленчуците на ситно. В добре загрята мазнина задушете морковите, чесъна и лука. След това прибавете пилешкото филе заедно с подправките, а за финал оставете магданоза. Когато месото се задуши сложете ориза с една кафеена чаша вода. Добре е плънката да не е напълно сготвена. След това я отделете от котлона и оставете да изстине малко. Във всяко зелено листо сложете по 1–2 с. л. от нея, в зависимост от големината на листата и оформете сарма. Сармичките се нареждат в тавичка, налива се вода и се запичат, докато зелето омекне (в предварително загрята фурна на 180 градуса).
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.