Продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
1 кг червени картофи
1 глава лук
2 моркова
3 скилидки чесън
черен пипер, сол
ронена чубрица
40 г масло
розмарин
Приготвяне:
Картофите се сваряват цели в подсолена вода. След като са готови трябва да изстинат и да се обелят. Нарязват се на кубчета и се овкусяват с малко сол и розмарин. Почистените дробчета се нарязват и запържват до златисто в малко мазнина. Лукът се нарязва на едро, чесънът се наситнява, а морковите се рендосват. В същото масло, в което сте запържили дробчетата задушете зеленчуците докато омекнат (предварително извадете от него дробчетата). След това може да прибавите дробчетата. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. В намаслена тавичка подредете половината от картофите, отгоре сместа с дробчетата и след това останалото количество картофи. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или до зачервяване. По желание може да си направите стандартната заливка за мусака.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.