Продукти:
½ кг брашно
1 кубче мая
1 чаена лъжичка сол
1 щипка захар
1 и ½ чаши вода
1 лъжичка мед
Приготвяне:
Размийте маята с малко хладка вода. Забъркайте каша и след това замесете всички продукти. Оставете полученото тесто да втаса. Разточете го на дебела кора. С помощта на широка чаша или купичка отрежете кръгчета. Кръгчетата се оформят, като се търкалят с ръце по масата, докато се получи продълговата форма. След това двата ѝ края се съединяват, за да се получи кръгла форма. В много дълбока тенджера кипнете вода. Пуснете гевреците вътре и варете до готовност. За да хванат коричка накрая ги запечете за кратко в силно загрята фурна.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.