IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Тутманик със сирене и кашкавал

Пухкав тутманик от Толик

Снимка: Анатолий Попов

Снимка: Анатолий Попов

 Продукти:

1 кубче мая
300 г сирене
200 г кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
олио за намазване
 
Приготвяне:
 
Маята се разтваря в малко мляко заедно със захарта и солта. В по-голям съд изсипете вече разтворената мая. Към нея добавете яйцата, останалото мляко и останалите продукти. След като замесите меко тесто, трябва да го оставите да си почине за около 20 минути. След това го разделете на топки и ги разточете на правоъгълни кори. Всяка една от корите трябва да се намаже с олио и се поръсва с натрошено сирене и нарязания на кубчета кашкавал. След това навийте на руло и нарежете на парчета. Подредете парчетата в намаслена тавичка (изправете ги като пънчета). Оставете тутманика да си почине за около 45 минути. Преди да го сложите във фурната може да го намажете с жълтък и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в Az-jenata.bg
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата