Продукти:
4 парчета телешки ребра
800 мл телешки бульон
700 мл червено вино
3 големи глави лук
2 стръка целина
3 моркова
1 супена лъжица изсушен или няколко стръка пресен розмарин
4 дафинови листа
сол, черен пипер
Приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. В добре нагорещен тиган с няколко капки мазнина, запържете овкусените със сол и черен пипер ребра от всички страни. Когато станат златисто-кафяви ги отделете от тигана. В него задушете нарязаните зеленчуци и билките. След това върнете ребрата, прибавете виното и бульона. След 2-3 минути прехвърлете всичко в тава за печене (освен ако тиганът не е подходящ за печене във фурна), покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и печете за около 2 часа. Малко преди да извадите ребрата от фурната може да премахнете фолиото, за да хванат хубава коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.